Pitaya Nasıl Bir Hava ve Bölgede Yetişir
14 Nisan 2020 Yazarı Blogger 40

Pitaya Nasıl Bir Hava ve Bölgede Yetişir

Pitaya Nasıl Bir Hava ve Bölgede Yetişir

Kış döneminde 2017-2018 yıllarında aşırı bir soğuk olmadı fakat 2016-2017 kış dönemi çok daha çetin geçti uzun geceler sobalar yandı don riskine karşı, Adana-Mersin arasında su baskınları seraları zor durumda bıraktı, temmuz-ağustos ayları aşırı sıcaklar oldu tüm bu hava şartları bitki için olumsuzluklar içermektedir.

Tüm bu olumsuzlukları kontrol altında tutabilmek için ejder meyvesi  sera ortamında yetiştirilerek takip edilmelidir ancak bu şekilde havalandırması, su, sıcaklık ve soğuklardan korunması mümkündür. Bitkiyi ticari amaçlı yetiştirmenin neredeyse tek yolu budur bu şartları 20-30 adet fidan için gerçekleştirmek bunlarla bir başlayalım sonra bakarız demek çok mantıklı olmasa gerek.

Özellikle sabah öğlen ve ikindi güneşini alması gerekmekte. Sürekli havadar bir ortamda hava sirkulasyonu olacak şekilde ayarlamalar yapılmalıdır.

Bitki Besleme  

Saksılarda ve sera dışında bakım zorluklarının yanı sıra bitkiyi beslemekte güçleşmektedir. Seralarda damlama sulama yöntemi ile bitkinin fidan çağından yetişkin dönemine kadar yaz ve kış dönemlerinde daha farklı ek gıda istekleri olacaktır. Özellikle de meyve döneminde ayrıca özenle takip edilerek meyve öncesi ve sonrası belemeleri düzenli yapılıyor olmalı. Bu şartlarda ticari anlamda bir yatırım yapılabilir. Küçük adetlerde yapılan dikimler genelde sonu hüsranla bitmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Pitaya Nasıl Bir Hava ve Bölgede Yetişir
Pitaya Nasıl Bir Hava ve Bölgede Yetişir