Pitaya için Sulamanın Önemi
15 Nisan 2020 Yazarı Blogger 182

Pitaya için Sulamanın Önemi

Pitaya için Sulamanın Önemi

Kaktüs familyası alt türlerinden olan Ejder Meyvesi Pitaya için Su az verilmesi gereken fazla suyu sevmediği algısı bilinenin aksinedir. Suyu çok sevmektedir çok sık sulanıp köklerin nefes alamayacağı toprağa oksijen gidemeyeceği kadar sulamak Pitaya ya olduğu gibi diğer bir çok bitkiye oldukça zarar verecektir. Tam bu noktada dikim yapılan toprak yapısı da önemli hale gelmektedir.toprağın kum oranı yüksek ise çok su tutmayacağı için hem sık hemde fazla sulama yapılması gerekecektir. Toprağın kil oranı yüksek se çok su tutacağı için daha az sıklıkta sulama yapmak gerekecektir. Bunu anlamanın yolu da toprak analizi yapmaktan geçer. En ideal toprak tınlı toprak dediğimiz kum oranı %35 lerde Kil oranı %50 ler de ve gerisi organik madde olan toprak çeşididir. Hem su tutma oranı yüksek hemde geçirgen yapıda hemde organik madde ce zengin olan topraktır. Daha detaylı bilgi için linkteki yazımızı inceleyebilirsiniz. https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-bitki-besleme-ve-toprak/

Sulama Sıklığı ve Evreleri

Pitayanın dikiminin yapıldığı toprak sulamanın sıklığını ve miktarını belirler. Çorak bir toprak, kumlu topraklarda sulama sıklığı fazlayken killi (kırmızı, beyaz ve sık) topraklarda sulama sıklığı biraz daha uzun olmalıdır. Önemli hususlardan biriside hayvan gübresinin fazla olduğu topraklarda da sık sık hortumlama yöntemiyle gıdanın köklere kadar gitmesi sağlanmalıdır.

Ejder Meyvesinin dalından kesilip toprakta, torbada yada saksıda geçirdiği ilk aylarında biraz büyüdüğü fidan olduğu döneminde, gelişip büyüdüğü dönemde, meyve alınan dönemde, yaz aylarında ve kış aylarında farklı oranlar ve sıklıkta su ihtiyacı vardır.

İlk dalından kesilip dinlenmeye alınan çelik susuz bırakılır ve 4-5 inci gününde toprakla buluştuğu anda can suyu verilir ilk aylarda hangi dönemde ve yerde olunursa olunsun haftada bir sulanır. Biraz büyüyüp gelişme sağladığı dönemde sulama sıklığı 20 gün ortalamada bir sulanır. Kış aylarında büyük ağaçlar 30 günde bir sulanır Meyve alınacak dönemlerde genelde sıcakların başladığı dönem olacağı için büyük Ejder Meyvesi (Pitaya) 15 günde bir damlamadan sulanır bazen özellikle Temmuz-Ağustos dönemlerinde hortumla yada yağmurlama sistemi ile dalların ve gövdelerinde hafta da bir sulanması gerekir.

Gözlemleme

Sulama da temel gösterge toprağın kuruluğudur buda sadece gözle görünen üst kısmı değil elle yada bir araç aracılığı ile toprak biraz kazılarak derinlerde kökün yakın olduğu bölgede su oranı nedir diye kontrol edilmelidir. Çünkü bitkinin toprakla buluştu bölge bazen kuru görünürken kökün bulunduğu bölüm çamur olabilmektedir.

Gözlemleyerek bulunduğunuz toprağın yapısına göre uygulama yapmanız gerekmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Pitaya için Sulamanın Önemi
Pitaya için Sulamanın Önemi