Pitaya Fidan Dikim Yöntemleri
11 Nisan 2020 Yazarı Blogger 26

Pitaya Fidan Dikim Yöntemleri

Pitaya Fidan Dikim Yöntemleri

Ejder Meyvesi Pitaya Fidan Dikimi için her fidan yetiştiriciliğin deki gibi özel toprak ve bakım koşullarına ihtiyaç duymaktadır. Tazedir bakıma ihtiyacı vardır ve büyük ağaçların ihtiyaç duyduğu koşullardan daha dikkat edilmesi gereken ihtiyaçları vardır. Öncelikle her kesilen çelik (meyve dalı) hemen dikilmeden 5-10 gün aralığında gölge bir yerde dinlendirilmeli ondan sonra dikime geçilmeldir. Bunun sebebi taze dikilen fidanlar kökleneceği noktadan hemen suyu görünce ve toprak altına girince çürüyebilmektedir. Dinlenen çelikler tam manada suya ihtiyaç duyar artık belirli bir süreden sonra vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar 5-10 günün ardından toprakla buluşur buluşmaz hemen su ve diğer ihtiyaç duyduğu gıdalara ulaşmasıyla hemen bunları bünyesine alamilmek için köklerini oluşturmaya ve bu kökleri çalıştırmaya başlar.

Aslında Ejder Meyvesi (Pitaya) kaktüs ailesinden olduğu için hemen hemen her şart altında kendine bir yol çizerek köklenip büyüyebiliyor siz sadece süreci ya hızlan dırabiliyorsunuz yada süreci uzatabiliyorsunuz.

Dikim için Toprak

Ejder Meyvesi Fidan Dikimi özellikle sert ve sıkı yapılı toprak haricinde bir çok toprakta çok kolay köklenebilen Pitaya yeni köklenme aşamasındayken biraz daha rahat hareket edebileceği ve su tutma oranı yüksek bir toprak tercih edilmelidir. Yada toprak yapısı sıkı olan bir toprağa dikilecekse kumlu ve milli toprak ilave edereke yumuşatmak gerekir. Hazır satılan torf lar da çürümeler yaptığı gözlenmiştir. Hazır torf ları karışımlarda kullanarak daha faydalı hale getirebilirsiniz. Birçok fidancının kullandığı kokopit, perlit ve torf içinde çok hızlı köklenmektedir. Orman toprağı, hayvan gübresi ile karıştırılmış milli ve kumlu topraklarda da hızlı köklenebilmektedir.

Her iki ucundanda köklenebilme yeteneği olan Ejder Meyvesi (Pitaya) Fidesini  1 haftanın sonunda kesilen taraftaki içindeki yukarı su taşıyan özünü diğer yapraklarından ayırmak gerekmektedir. Bu ayırma işlemini bıçak yada makas yardımı ile yapmakta fayda vardır. Üçgen şeklini alan fidenin toprakla buluşacak kısmını önceden sulanmış özenle hazırlanmış toprağa hafif batırarak kenarını da çok hafif sıkıştırırak can suyunu vermek gerekir.

Bu aşamadan sonra havanın durumuna ve toprağının kuruluğuna göre belirli aralıklarla Ejder Meyvesi (Pitaya) fidesini sulamak gerekmektedir su ile birlikte organik deniz yosunu köklendiricileri gelişimini hızlandıracaktır

Maksimum 1 hafta kadar sürede minik minik köklenen fide artık rengini de koruyarak büyüme aşamasına geçecektir.

Tek orta boy bir fidan torbasına tekli olarak dikilebileceği gibi transfer kolaylığı için plastik bardaklarda da yetişebilir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Pitaya Fidan Dikim Yöntemleri
Pitaya Fidan Dikim Yöntemleri