Ejder Meyvesi Pitaya Yatırımı
11 Nisan 2020 Yazarı Blogger 11

Ejder Meyvesi Pitaya Yatırımı

Ejder Meyvesi Pitaya Yatırımı

Pitaya olarak ta bilinen Ejder Meyvesi Yatırım için Uygun mu ?  kesinlikle yatırım için uygundur… neden mi? Daha çok yeni egzotik ve artık ülkemizde de yetiştirilebilen bir meyvedir ve henüz daha ilk yatırımlar yapılmaktadır… Eğer yetiştirmek için harekete geçmişseniz ilklerden olacaksınız. Meyve dalın da seralardan toptan olarak 10-17 TL aralığında satılmaktadır. Tüm Türkiye de 2020 yıl itibari ile 150-200 dekar lık bir alanda üretim yapılmaktadır bu oran pazarın %1 lerin de bile olmadığımız göstermektedir bunun içinde potansiyel bir yatırım olarak karşımıza çıkmakta.

Toptan fiyatların bir süre sonra iç piyasada özellikle arzın artmasıyla düşmesi büyük bir olasılıktır fakat sadece kurulum sırasında ilk yılında yatırımın büyük kısmı yapıldığı için bir sonraki yıllarda da aynı oranda yatırım maliyeti çıkmayacağından ve meyve de her geçen yıl artarak çoğalacağından birim fiyatların düşmesini sürümde olan artış karşılayacak yine yatırım için cazibesini devam ettirecektir.  

Bir Dönümde Üretim Miktarı

Bir dönüm kadar bir serada türüne göre değişmekle beraber dikim yapılan zamana göre Ejder Meyvesi Pitaya bir yıl içerisinde meyve vermeye başlar ve asıl üçüncü yılından sonra tam olarak verimli bir şekilde meyve vermeye başlar. Üçüncü yılından sonra 1 dönüm kadar bir yerden 4-5 hasat döneminde 10 bin civarında meyve alınır.Yetiştirildiği lokasyonda toprağını havasını severse ve bakımı iyi olursa 25-35 sene arasında bir ömrü vardır. Kök yapısı çok güçlü olmadığından yıllık üretimi 10 bin adetler civarında gerçekleşir bu çeşidine ve havanın durumuna göre bazı yıllarda daha da fazla olabilir.

Ejder Meyvesi’nin İhracatı

İhracat içinde muhteşem bir potansiyeli olan Ejder Meyvesi (Pitaya) henüz Türkiye iç piyasası için yeterli üretim yapılamadığı için yani mevcut üretim iç piyasadaki talebi karşılamakta yetersiz kaldığı için ihracat tarafı tam netlik kazanamamıştır. Rekoltesinin düşük olması iç Pazar açısından oldukça olumludur pazara sürekli taze meyve sunulması avantajken ihracat için olumsuz tarafıdır. Yani hasat dönemi 5-6 aya kadar sürebilmektedir tüm metveyi aynı anda vermediği için uzun bir dönemde olduğu için daha fazla alanda üretim gerekmektedir. Yatırım sayısı arttıkça ihracat potansiyelimizde artmaktadır. 2019 yılında Bulgaristan, Kıbrıs, Rusya, Qatar, İran gibi ülkelere ihracatlar başlamış 2020 yılı içinde ön siparişler toplanmıştır.

Özellikle Uzak Doğu dan Avrupa’ya ithalatı yapılan meyve çok daha uzun sürelerde Orta Doğu ve Avrupa pazarına ulaşabilmektedir. Lojistik kolaylıklardan dolayı Türkiye den ithalatının yapılması tercih sebebi olacaktır. Uzak Doğu dan uçak kargo maliyetinin yüksek olması gemi ile taşımacılığında haftalar alması Türkiye den ise 24 saatte Avrupa’ya hatta uçak kargo ile Qatar’a 4 saatte transferinin yapılabiliniyor olması Türkiye yi cazip hale getirmektedir.

Ejder Meyvesi Yatırımı tüm bu nedenlerden dolayı yatırım için cazibesi çok yüksektir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Yatırımı
Pitaya Üretimi ve Maliyetleri