Ejder Meyvesi Nedir Ne İşe Yarar
12 Nisan 2020 Yazarı Blogger 34

Ejder Meyvesi Nedir Ne İşe Yarar

Ejder Meyvesi Nedir  Ne İşe Yarar

Pitaya, Pitahaya, Dragon Fruit, Gecenin Kraliçesi, Kaktüs Meyvesi gibi isimlerle de anılan Ejder Meyvesi kaktüsgillerden bir bitkinin  meyvesidir. Çoğunlukla Meksika, Kaliforniya, Malezya, Endenozya, Vietnam, Kore gibi ülkelerde yetişen bu bitki artık ülkemizde de Mersin, Adana, Antalya gibi güney illerimizde de yetiştirilmeye başlanmış ve örtü altı yetiştiricilikle ülkemize çok güzel uyum sağlamış bir bitkidir.         

2 metre kadar bir direk yardımıyla sarılarak yükselir ve sonra yeniden toprağa doğru eğilerek meyve dallarını uzatır bu dallardan da Ejder Meyvesi (Pitaya) büyür. Alt kırılımlarına inildiğinde onlarca türü varken genel olarak iç rengi olarak 4 farklı dış renk olarakta 2 farklı türü bulunmaktadır. İç rengi kırmızı, pembe, mor ve beyaz dış renk olarak ta pembe ve sarı olarak iki çeşidi bulunmaktadır.

İç Yapısı ve Tüketimi

İç kısmı etli kolaylıkla kabuğundan ayrılabilen ve kivi çekirdeğine benzeyen çekirdekleri mevcuttur. Tadı her seferinde farklı bir meyveye benzemektedir ama ejder meyvesinin genel olarak çok aromalı olmayan bir tadıyla şeftali, kivi, armut, kavun, çilek gibi meyvelerin tatlarını andırmaktadır. Nerede yetiştiği, nasıl bir toprak-gübre ile beslendiği, lokasyonu, türü gibi etmenler tadını etkilemektedir.

Ejder Meyvesi (Pitaya)’nin kullanım ve tüketim alanları genel olarak dalından koparılarak sade bir şekilde teze meyve olarak yenilebildigi gibi salatalarda, keklerde, dondurma yapımında, baklava yapımında, buzlu buzsuz içeceklerde ekstra olarak yanında veya sade bir şekilde tüketimi gerçeklemektedir. Meyve suyu sanayisi ve renginden dolayıda renklendirici ve renk ile ilgili diğer sanayi kolları içinde harika bir kaynaktır.

Ejder Meyvesinin Faydaları nelerdir ?

Likopen iceren Ejder Meyvesi (Pitaya)  içerdiği bu likopenin etkisiyle kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinı azaltıyor.

Ejder Meyvesi (Pitaya) icin de C vitamini bulundugu icin bagısıklık sistemini güclendiriyor.

Kan basıncını dusurdüğü için yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor, iyileşme sürecine destek oluyor.

Ejder Meyvesi C vitaminin etkisiyle güclü antioksidan özellik gösteriyor ve vücuda serbest radikallerin girmesini önleyerek bizleri bazı hastalıklardan koruyor.

Ejder Meyvesi (Pitaya) Lifler, potasyum ve düşük seker oranıyla Tip iki diyabet hastalığının da önemli destekçisi ve hatta Avrupa da doktorların reçetelerinde yer almaktadır.

Ejder Meyvesi (Pitaya) icinde kalsiyum da oldukça fazla olduğundan kemiklerin gelişimi ve sağlığı acısından olumlu etkilerde bulunuyor.

Potasyum içeriği sayesinde göz sağlığına da destek olan Ejder Meyvesi, göz kuruluğu çekenlere çok fayda sağlamaktadır.

Yok denecek kadar az olan kalorisi yetmezmiş gibi bir de lifli yapıda olması sayesinde zayıflamaya yardımcı olduğundan tüm diyetisyenlerin listesinde başlarda yer almaktadır..

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Ejder Meyvesi Nedir  Ne İşe Yarar
Ejder Meyvesi Nedir  Ne İşe Yarar

MOBİL TEL: 0532 432 07 93