Pitaya ilk Senesinde Meyve Verir mi ?
12 Nisan 2020 Yazarı Blogger 398

Pitaya ilk Senesinde Meyve Verir mi ?

Pitaya ilk Senesinde Meyve Verir mi ?

Pitaya 1 Yılda Meyve Verir mi ? Fidanın yaşı, boyu, çeşidi ve genel sağlık durumu ve dikim zamanına bağlı olarak 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde meyve vermektedir. Ejder Meyvesi (Pitaya)  Fidanının dikim yapılacak zamanı, yine fidenin mevcut durumu (köklü mü? daldan kesilmiş yeni çelik mi?) ve sonraki bakımları meyveyi alabilmenin en önemli koşullarıdır.

İlk meyvesini birinci yılında veren pitaya toprağını, hava şartlarını beğenirse ve bakımıda iyi olursa 25-35 yıla kadar ömrü vardır. Belirli bir süre sonunda gövdesi tahtalaşır gövdesinden fidan vermez sadece meyve dallarını büyütür. Meyve verme bakımından asıl yüksek performansını üçüncü yılından sonra ortaya çıkar.

Zaman

Fidan eğer 2 haftalık ile 12 aylık arasında ve sağlıklı köklere sahipse  herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan yılın her ayında ve gününde dikimi yapılabilir. Eğer fide birkaç haftalık çelikleme  şeklinde dalından kesilmiş halindeyse en uygun dikim zamanı şubat sonu mart başı gibi ilk cemre düştükten sonra yapılmalıdır.

Fidan Durumu

Fidanın durumu meyveye dönmesi bakımından çok önemlidir. Köklendirici ile bile desteklense dalından kesilmiş bir çelikleme fidanın torba yada saksıda bekleyip köklenmesi ikinci üçüncü boğuma gelmesi 2-3 ayı bulmaktadır bu durum tabi ki de meyve vermesini de etkiler. 3 ay demek bahar aylarında gecen bir üç aysa Ejder Meyvesi (Pitaya) Fidanı için en az 100 – 150 cm arasında boyunun uzaması demektir özellikle 1 Nisan dan itibaren günde 1-2 cm boyu uzamaktadır. Boyunun uzaması da şapka kısmına gelip geri toprağa doğru uzanması meyve dallarının büyümesinde çok ama çok önemli bir etkendir.

Bakımlar

Fidanın durumu çok iyi köklenmiş dikim zamanı da çok iyi ama yinede 1- 1 buçuk yılda ilk meyvenizi alabilmeniz için aşırı güneş, soğuk ve sudan korumanız gerekmektedir kış aylarında 0 derecenin altı yaz aylarında 35 derecelerin üstü ve çok sulu toprak veya sulama tehlikelidir her bir hata sizi 3-4 ay geriye atabilir hatta tamamen bitkinin ölmesine dahi sebep verebilir.

Pitaya 1 Yılda Meyve Verir mi ? Tüm şartları sağladınız fidanın durumu sağlığı bakımı, yazı, kışı hepsi iyi geçtiyse eğer 1-1 buçuk yıla kadar ilk meyvenizi alırsınız, 2- 2 buçuk yıl sonra ikinci hasat zamanı ilk yıla göre 3 katı kadar meyve alırsınız 3-3 buçuk yıl sonraki meyve zamanında tam performansa yakın bir mahsul alırsınız.   

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Pitaya ilk Senesinde Meyve Verir mi ?
Pitaya ilk Senesinde Meyve Verir mi ?