Pitaya Yetiştirilirken Dekar Başı Meyve Hesabı
12 Nisan 2020 Yazarı Blogger 229

Pitaya Yetiştirilirken Dekar Başı Meyve Hesabı

Pitaya Yetiştirilirken Dekar Başı Meyve Hesabı

Yatırım aşamasında planlama yapılırken mutlaka kısa-orta ve uzun vadeli planlar yapılmalıdır. Orta ve uzun vadeli yapılan planlamalarda Ejder Meyvesi Dönümden Meyve Hesabı yapılarak planlama yapılabilmektedir. Bu bağlamda bitkinin dikim zamanına ve cinsine göre 12-16 aylık bir sürede meyve ilk yıl verime geçebilir)

Her yıl dal adeti artarak ilerlemekte ve gerçek anlamda tam verimine üçüncü yılında ulaşmaktadır. Dal sayısının artması düzgün bakımla birleşirse her yıl 2-3 kat artarak meyve sayısı da artmaktadır.

Tüm bu bilgilerden sonra cinsine göre değişiklik gösterebilmekle beraber Pitaya 12-16 ayında ilk meyve verme döneminde 4-5 hasat döneminde 5-6 aylık bir hasat sürecinde 1.000 civarında meyve verir. İkinci meyve verme yılında bu sayı 3.000-4.000  adet üçüncü yılında da 10.000 adet civarında olmaktadır. Yıllar ilerledikçe verim daha da artmakta fakat düzenli budama ve bakıma ihtiyaç duyulmaktadır. İlerleyen yıllarda bitki saçak köklere sahip olduğu için çok daha büyük ağaçlardaki gibi kazık köklere sahip olan ağaçlardaki gibi bir köklenme olmamaktadır bu da bitkinin verimini ortalamada belirli bir adette tutmaktadır. 4. 5. Yıllarda da ilk yıllardaki gibi üretim katlayarak devam etmemektedir. 10.000 – 15.000 adet aralığında havanın genel şartlarına ve bitkiye yapılan bakıma göre değişim göstermektedir.

Sıcaklık ve Soğukluk İsteği

Ejder Meyvesi (Pitaya) tropikal bir bitki olduğu için kış döneminde özellikle gece sıcaklığı 15 – 18 derecenin altına düştüğü anda yeni çiçek vermeyi bırakır dolayısı ile meyvede vermez.

Ülkemizde gece sıcaklığı 15 – 18  derecenin altına düşmeye başladığı aylar olan Ekim-Kasım aylarında örtü altındaki sıcaklığı belirli bir derecenin üzerinde tutarak hasat dönemi biraz daha uzatılabilir.Gece sıcaklığı 15 – 18 derecenin altına düştüğü durumlarda üzerinde taze tomurcuk varsa özellikle beyaz olan çeşitler bu tomurcuklanmaları sonlandırarak üzeinden atar. Kırmızı çeşitler bu konuda biraz daha dayanıklı tomurcuklanmaya devam etmektedir. Gece sıcaklığı tomurcuklanmayı tolere etmeyecek kadar düştükten sonra kırmızı çeşitlerde artık yeni tomurcuklanmaları durdurur ve sadece üzerindeki açmış kapanmış çiçekleri ve meyvelerini büyütmeye devam eder. Aralık sonu kış dönemi geldiği dönemde artık son hasatlar yapılarak sezon kapatılır. Bazı çeşitler ocak – şubat dönemine kalabilmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Pitaya Yetiştirilirken Dekar Başı Meyve Hesabı
Pitaya Yetiştirilirken Dekar Başı Meyve Hesabı