Ejder Meyvesinin Muhteşem Kokulu Çiçeği
14 Nisan 2020 Yazarı Blogger 1025

Ejder Meyvesinin Muhteşem Kokulu Çiçeği

Ejder Meyvesinin Muhteşem Kokulu Çiçeği

Ejder Meyvesi Tek Gecelik Çiçek olan ve Gecenin Kraliçesi olarak adlandırılan hem insanlar için hemde kanatlı kanatsız böcekler için büyüleyici ve muhteşem bir görüntüye sahiptir. Yaz aylarında ağacın yaşına göre nisan-mayıs-haziran aylarında meyve dalları tomurcuklanmaya başlar. Bu tomurcuklar büyüyüp gelişerek yaklaşı 15 gün içerisinde 30 – 40 cm büyüklüğünde ve 20 – 30 cm genişliğin de bir çiçeğe dönüşür bir gecelik ömrü olan bu çiçek yaklaşık 30 gün içerisinde olgunlaşır hasat edilecek bir meyveye döner.

Gün Batımı Etkisi

Güneşin batışı ile karanlık başlangıcında çiçeğin dış yeşil yaprakları ve beyaz, pembe taç yaprakları yavaş yavaş açılarak gece 10:00 – 12:00 arasında tam manasıyla açılır. Taç yaprakların iç kısmında yer alan erkeklerde ki polenler kısır olmayıp verimli olan ve dölleyebilen bir çeşit ise sabah saatlerinde güneşin yeniden doğuşu ve giderek yükselişi ile beraber çiçek kapanır kapanması sırasında döllenme gerçekleşerek yumurtalık bölümünde meyve oluşu başlar. Gecenin karanlığında arılar olmasada gece gezen kanatlı kanatsız böcekler çiçeğin içerisinde döllenmeye genelde yardım eder. Sabahın ilk ışıkları çiçeğin kapanma süreci başlasa da çiçek bir süre daha açık kalmaktadır tam bu sırada arılarda uyanıp çalışmaya başladığı için döllenmeye büyük katkı sağlamaktadırlar.  

Tomurcuk – Meyve Hasat Döngüsü

Pitayanın meyve dalları mayıs – kasım ayları arasında çeşidine ve havanın genel durumuna göre yaklaşık her 45 günde bir çiçek tomurcuğun dan meyve hasat dönemi gerçekleştirir. Bu döngü ilk tomurcuklanmanın ardından çiçeğin açtığı ve kapandığı gün meyveye oturması ile hemen ikinci döngüye geçer. İkinci tomurcuklanma devreye girer ve yeniden çiçek açma için 15 günlük yeni bir süreç başlar. Bu şekilde 4 yada 5 periyot ta ağaç tomurcuklanma – meyve hasadı döngüsü gerçekleştirir. Bu döngü erkenci ve geç veren çeşitlerde farklılık gösterebilmektedir. Çiçeğin adetini büyüklüğünü açıp kapanma gibi temel işlevlerini ve kaç periyot yaşanacağını büyük oranda havanın genel durumu ve gece sıcaklıkları belirler.   

Gecenin Kraliçesi

Gecenin kraliçesi olarak adlandırılan ejder meyvesi nin çiçeği meyve dallarındaki dikenlerin hemen altından tomurcuk vererek gelişimini yaklaşık 35 – 50 gün aralığında havanın durumuna göre tamamlar. Çiçeğin muhteşem bir görünümü ve kokusu vardır. Bu özelliklerinden dolayıda hobi olarak yetiştirmek isteyen ticari olarak yetiştirmek isteyenlerden sayıca çok daha fazladır.

Bitkinin yaşına göre nisan-haziran döneminde başlayan çiçek tomurcukları ülkemizde yaz ayları boyunca sürekli her 30 – 40 günde bir çiçek açar ve ekim – kasım ayına kadar sürekli meyveye döner. Geceleri 15 derecenin altına düştükten sonra ve gece ile gündüz farkı çok arttığı dönemde artık çiçek açmaz ve bitki çiçek verme bakımından uyuklama dönemine geçer ama dallar ve fide bakımından gelişimini devam ettirir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesinin Muhteşem Kokulu Çiçeği
Ejder Meyvesinin Muhteşem Kokulu Çiçeği