Ticari Amaçlı Pitaya Serası Kurulumu
14 Nisan 2020 Yazarı Blogger 62

Ticari Amaçlı Pitaya Serası Kurulumu

Ticari Amaçlı Pitaya Serası Kurulumu

Yatırımınızın en büyük maliyet kalemi olan Ejder Meyvesi nin Sera Kurulumu olacaktır.  Demir, naylon, klips gibi kurulum sırasında kullanılacak ve en büyük maliyetlerin olacağı kalemler döviz ve petrole dayalı ürünler olduğu için sürekli maliyetleri artmakta ve dönemsel farklılıklar göstermektedir. Bu maliyet kalemlerinin yanı sıra demir ve beton ustalık ve işçilik bedelleri de eklenince sera maliyeti genelde yatırım kalemlerinin en büyük kısmını oluşturmaktadır.

Hazır Sera

Hazırda var olan serada yatırım planlanıyorsa yapılacak yatırımın neredeyse yüzde 80 lik bir kısmına zaten sahipsiniz demektir. Pitaya uzun ömürlü bir bitki olduğu için (25-35 yıl arası) sonraları bu ek maliyetler çıkmayacak ve meyve alma adetiniz yıldan yıla artacağı için geliriniz artarken yatırım maliyetiniz yıldan yıla düşecektir. Yatırım maliyetinizin büyük kısmını başta yaptığınız için sonradan sadece işçilik maliyetleri ile karşılacaksınız.

Naylon Sera

Pitaya  naylon serada daha rahat yetiştirilebilmektedir. Havalandırma ve güneş ışınlarının bitkye etkisi bakımından cam seraya göre daha konforlu olacaktır naylon seralar. Naylon serada yaz döneminde özellikle temmuz-ağustos aylarında hava sirkülasyonu bakımından tüm naylonları dahi açabilme imkanınız vardır bu durum bazı durumlarda ihtiyaç duyulabilir seranın lokasyonuna göre. Cam seralar özellikle yaz dönemi havalandırma, aşırı sıcaklık ve camın mercek görevi görerek meyve dallarının yanması gibi sorunlarından dolayı mecburiyet yoksa yatırım naylon seraya yapılmalıdır.

Sera Nasıl Olmalı

Hazır seranız yoksa ve yeni yapılacaksa yüksek bir sera kurulumunu tercih ederseniz ejder meyvesinin gelişimi için daha rahat ve konforlu olacaktır. Direklerin minumum yüksekliği 3 metre olmalı mümkünsede daha da yüksekte olabilir. Bu bir tünel sera ise de diğer sera tiplerinde ise de tepe ve yan havalandırmalarına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bahar ayları ile birlikte hava akımını çok sevdiği için tüm yan bölümlerin tamamen indirilerek ve üst havalandırmalarında tamamen açılarak en yüksek havalandırma şeklinde kalması bitkiye nefes alma imkanı sağlamakta ve çeşitli hastalıklarında içeride oluşmasını önlemektedir.

Pitaya hava akımını çok sevmekte onun içinde hava akımının maksimum düzeyde olması gerekmektedir. Aşırı sıcaklar (45 derece üstü) aşırı soğuk ( 0 (sıfır) derece altı) ve aşırı yağmur suyu gibi hava olaylarına karşı bitkiyi korumak ve sürekli kontrol altında tutmak için yapılan Ejder Meyvesi nin Sera Kurulumu son derece önemlidir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Ticari Amaçlı Pitaya Serası Kurulumu
Ticari Amaçlı Pitaya Serası Kurulumu