Pitaya Ne Zaman Dikilir ?
14 Nisan 2020 Yazarı Blogger 163

Pitaya Ne Zaman Dikilir ?

Pitaya Ne Zaman Dikilir ?

Ejder Meyvesi Dikim Zamanı fidanın kök yapısı, havanın genel durumu, dikim yapılacak bölgenin toprak ve konumuna bağlı olarak farklılık göstermekle beraber en belirleyici durum fidanın köklü olup olmamasıdır.

Dikime Havanın Etkisi

Havanın etkisi aralık ile şubat sonuna kadar olan zaman diliminde genelde gece sıcaklığı ile gündüz sıcaklık farklılığı ve yaz dönemi ile kış dönemi arasındaki sıcaklık farklılığı en yüksek seviyeler de olacaktır Bu sıcaklık farkı fidan dikimi gerçekleştiği dönemde bu kadar yüksek ise fidanı strese sokarak köklenme ve yeni filiz verme gibi temel yeteneklerini kaybettirecek bahar döneminde de geç uyanmasına neden olacaktır. Ağır kış şartlarında dikim yapılacak olan fidan ne kadar da köklü ve sağlıklı olursa olsun soğuktan etkilenecektir. Bu jeotermal ısınma veya lokal olarak belirli küçük özel hava şartlarına sahip bölgeler için geçerli değildir tabiki de ve bu durumlar istisna olarak kabul edilebilir. Genel havaşartlarına bakılarak bu kış dönemi dikimler bahar ve yaz döenmi dikimleri kadar verimli olmayacağı aşikardır.

Eğer dikim yapılacak fidanlar köklü ise uzun süredir bir tüp içerisinde köklendirilmiş belli bir boya ulaşmıssa sağlık yönünden genel durumu çok iyiyse bu dönemde de dikim tabikide gerçekleştirilebilir fakat diğer zamanlardaki dikimle aynı gelişimi yine de göstermeyecektir.

Köksüz Çelik Dikimi

Pitaya henüz dalından yeni kesilmiş ise dikim için en uygun zaman dilimi baharın habercisi olan ilk cemrenin düşmesi ile toprakla buluşmalıdır. Özellikle aralık-ocak-şubatın sonuna kadar geçen sürede dikiminin yapılması fidenin soğuğa karşı direnci yüksek olmadığı için soğuk vurma olasılığı neredeyse %100’e yakındır. Çelik dikimi için öncelikle kesilen meyve dalı 4 – 10 gün bekletilip dinlendirildikten sonra dikim gerçekleştirilmelidir.

Hemen hemen tüm bitkilerde olduğu gibi ejder meyvesi (pitaya) içinde baharın habercisi olan ilk cemrenin düşmesinin ardından köklü de köksüz de olsa dikiminin yapılması hem yakıt masrafları açısından hemde sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Pitaya Ne Zaman Dikilir ?
Pitaya Ne Zaman Dikilir ?