Pitayanın Meyve Dönemleri ve Verimi
Pitayanın Meyve Dönemleri ve Verimi
1 dönüm den kaç meyve verir ? Özellikle iç et kısmı beyaz olan Pitaya, fidan dikiminden 10-11 ay içerisinde tomurcuklanmaya başlar 12 inci ayında meyve olgunlaşmış olur hasat için hazırdır. İç et kısmı pembe ve mor olan Amerikan ve uzak doğu çeşitlerinde de aynı şekilde 10- 11 ay içerisinde tomurcuklanma başlar 12 inci ayında hasat için hazırdır. Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir.
Meyve Dönemleri
İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir. Buda genelde ilk hasat sezonu olan haziran – temmuz aylarında 500 adet, ikinci hasat dönemi olan ağustos – eylül aylarında 1.000 civarı, üçüncü hasat dönemi olan eylül – ekim aylarında 1.500 civarı ve son hasat dönemi olan kasım – aralık ayında yaklaşık 1.000 adet civarı meyve hasat edilmektedir. 12 – 18 ay içerisinde meyve alınabilen kırmızı çeşitler geç vermeye başladığı ve dayanıklı olduklarından (soğukta olsa meyve büyütme direnci yüksek olduğundan) kasım aylarında da çiçeklenmeler görülebilmekte dolayısı ile hasat zamanı neredeyse ocak ayına kadar sarkabilmektedir.
Ejder meyvesi tam olarak üçüncü meyve verme yılında 40 ıncı ayından sonraki meyve verme döneminde bakımına ve havanın genel şartlarının uygunluğuna göre 8.000 – 10.000 bin arasında tam performansına yakın meyve vermeye başlamaktadır. 4 – 5 farklı hasat dönemine çıkmaktadır hasat zamanı. Yıllar ilerledikçe meyve dalları da artacağı için meyve sayısı da aynı oranda artarak ilerleyecektir. Kış ayı girmeden önce veya ilk bahar ayı gelmeden önce yapılacak olan budamalar ile hem ağaca şekil verilir (şemsiye şekli) hemde yeni sezonda meyve alınacak olan yeni dallar büyümeye ve koyu renk alıp olgunlaşmaya bırakılır. Olgunlaşan yeni meyve dalları ile eski dallar sezon geldiğinde artık meyve vermeye hazırdır. Toplanan meyvelerin yaklaşık 50 – 55 gün raf ömrü vardır. 7 – 8 derece de ve %80-90 nem aralığında muhafaza edilmelidir. Soğuk tüketildiğinde son derece muhteşem bir lezzete kavuşacaktır.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
Tel: 0532 432 07 93