Pitaya Ne Zaman Meyve Verir ?
17 Nisan 2020 Yazarı Blogger 10

Pitaya Ne Zaman Meyve Verir ?

Pitaya Ne Zaman Meyve Verir ?

Orta Amerika dan tüm dünya ya yayılan ve Uzak Doğuda sonradan çok büyük arazilerde üretim yapılmaya  başlanan Pitaya dünyada en büyük üretici ve ihracatçı konumdaki ülke Vietnamdır. Hemen sonrasında Tayvan yine büyük üretici ve ihracatçı olarak ikinci sırada yer  alır. Son dönemde Çin’in güney bölgelerinde örtü altında yetiştiriciliği ile büyük üretim tesisleri kurulmaya başlanmıştır. 100 den fazla farklı çeşitleri ile üretim yapılan Pitaya nın aroma yönünden daha çok dikkat çeken iç et kısmı kırmızı, mor  ve pembe olan çeşitleri nin üretimi katlayarak artmakta  ve piyasa da pazarlarda iç et kısmı kırmızı, mor ve pembe olan çeşitlerin payları giderek yükselmektedir.  

Ülkemiz de sadece Akdeniz iklimi ve Akdeniz İklimi ile diğer iklimlerin geçiş şartlarının yaşandığı Marmara Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu bölgesinin bir kısmında ki bölgelerde örtü altında yetişme imkanı bulan bu bitki meyve dönemi genel olarak Haziran – Aralık aylarının içerisinde ve arasında meyve hasadı yapılabilmektedir.

Gecenin Kraliçesi de denilen çiçek açma dönemi genelde Ejder Meyvesi (Pitaya)’nın yaşına göre ve yetiştirildiği lokasyona göre mart-nisan-mayıs-haziran dönemlerinde olmaktadır. Bitkinin yetiştirildiği lokasyon sıcak-havadar bir noktada ve 3-4 yaşında ise çiçeklenme mart-nisan-mayıs aylarında olur ve meyve haziran ayından itibaren yenmeye hazır hale gelir fakat Ejder Meyvesi (Pitaya) 1-2 yaşlarında ise çiçeklenmesi haziran-temmuz aylarına kadar uzayabilir ve ağustos ayından itibaren meyve yenmeye hazır hale gelir.

Bitkinin meyveye oturması öncelikle cinsine, sonra yetiştirildiği iklim şartlarına ve lokasyona göre değişiklik gösterir. Akdeniz bölgesinin hakim olduğu il ve ilçelerde çiçeğin açılıp meyveye dönme zamanlaması Adana-Mersin bölgesinde ilk önce başlar Antalya-Muğla bölgesinde biraz daha geç başlayabilir. İklimin, havaların sıcaklık durumlarının, deniz seviyesinden yükseklik gibi bir çok etkenleri de göz ardı etmeden yorumlamakta gerekir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Pitaya Ne Zaman Meyve Verir ?
Pitaya Ne Zaman Meyve Verir ?