Pitaya Yetiştiriciliğinde Kimyasal İlaç Kullanılmaz
Pitaya Yetiştiriciliğinde Kimyasal İlaç Kullanılmaz
Pitaya Yetiştiriciliğinde Kimyasal İlaç ve hormon kullanılmadan doğal olarak yetişmektedir. Ejder meyvesi fidanın ilk toprakla buluştuğu dönemlerde can suyu ve daha sonraki sulama dönemlerinde organik deniz yosunu köklendirici olarak verilir. Bu fidanın topraktan alacağı su ve gıdaları gövdesine taşıdığı köklerin sağlıklı bir şekilde çoğalmasını sağlar.
Henüz Ülkemizde yeni yeni yetiştirilmeye başlandığı için büyük hastalıklarda görülmemektedir dolayısı ile bunlara karşı da kimyasal ilaç kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır. Tuta, Kırmızı Örümcek, Akdeniz Sineği, Narenciye hastalıkları ve diğer kronik hastalıkları olmadığı için ilaç kullanılmamaktadır. Sülük, yaprak bitleri ve bazı kurt cinsleri Pitaya’ nın özellikle yeni çıkan filizleri ve dallarına tırmanarak yavru bırakma ve beslenme şekliyle zarar verebildiği görülmektedir bunlar içinde bitkiye ve meyvesine zarar vermeden mücadele edilebilmektedir.
Bu tarz hastalıklarda bile kimyasal hiçbir ilaç (hormon) verilmemektedir hatta kullanılması durumunda aksi yönde tesir etmektedir bunun için sarımsak özü, arap sabunu, kaolin kili vb.. yöntemler kullanılabilmektedir..
Bitki Besleme
Bitkinin kış dönemi, bahar dönemleri ve meyve zamanlarında doğal hayvan gübresi ve doğal besleyici madde olan Leonardit ve Pomza taşları belirli oranda kullanılarak yeterince beslenmesi sağlanmaktadır.
Leonardit içeriğinde Fosfor, PH düzenleyici, Hümik Asit ve Fulvik Asit gibi bitkiyi doğal yönden besleyip gelişiminde destek olabilecek maddeler organik olarak mevcut olduğu için birçok bitkiye iyi geldiği gibi bitkinin gelişimine çok iyi gelmektedir.
Pomza Taşının da volkanik tüf cüruf olduğu için içeriğinde demir, magnezyum gibi bir çok elementi doğal olarak barındırmaktadır. Gözenekli yapısı süngerimsi bir yapıda olduğu için suyu tutma özelliği vardır bu özelliklerinden dolayıda pomza taşı Pitaya için doğal bir besin kaynağı ve nem dengeleyicisidir.
Büyüyüp meyve verme aşamasına geldiği zaman Ejder Meyvesinin çiçekleri ve meyvesi için bitki topraktaki tüm mineral, organik madde ve vitaminleri aşırı şekilde tüketeceği için bir çok element topraktan eksilecek ve sağlıklı bir hasat dönemi için bu eksiklikler giderilmek durumundadır. Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum vb.. Bu eksiklikleri anlamak için öncelikle toprak analizi yapılıp sonrasında da organik yöntemlerle bu eksik elementler tamamlanmalıdır.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
Tel: 0532 432 07 93