Gecenin Kraliçesi Ejder Meyvesi Çiçeği
11 Nisan 2020 Yazarı Blogger 124

Gecenin Kraliçesi Ejder Meyvesi Çiçeği

Gecenin Kraliçesi Ejder Meyvesi Çiçeği

Gecenin Kraliçesi Pitaya Ejder meyvesinin henüz başlangış aşamasındaki çiçek halidir. Tek gecelik bir ömrü vardır. Gün batımından sonra havanın kararması ile yavaş yavaş açmaya başlar ve gecenin ortalarında tam manası ile açılmış olur sabahleyin gün doğumunda güneş yükselmeye başlarken kapanmaya başlar ve sabah 10:00 – 11:00 gibi tamamen kapanarak ömrünü sonlandırır.

Gecenin Kraliçesi Pitaya nın çiçeğinin uzunluğu 30 – 50 cm civarı genişliği de 25 – 35 cm aralığındadır. En dış kısmında koruyucu tabaka olan yeşil kabuk yapraklar onun üstünde taç yaprak denilen beyaz veya pembe yapraklar onun da iç kısmında polenleri taşıyan erkek organlar ve en iç kısmında orta bölümde dişicik borusu bulunur. Gecenin Kraliçesi Pitaya tam olarak açılıp sabah güneşi ile kapanırken erkek polenler tarafından dişicik borusundan polenler iç kısma doğru yönlendirilerek yumurtaya ulaşırlar ve yumurtalar burada döllenerek meyvenin ilk oluşumu burada gerçekleşir. Bu dönemden sonra 30 güne kadar bir bekleme süresi ile meyve nin oluşum süreci tamamlanır.

4 farklı renkte iç et kısma sahiptir ve iki farklı dış renk kısmı vardır. İç et kısmı beyaz, kırmızı, mor, pembe ve dış kabuk kısmı pembe ve sarı renkte olan çeşitleri dir bunlar. Her biri farklı lezzet değerleri ve aromalara sahip olan ejder meyvesi (pitaya) kompleks karbohidratları sıfır olduğu da bulunmuştur. Bu nedenle daha kolay vücutta parçalanabilir. Kalorisi oldukça düşüktür, bir porsiyonu sadece 60 kaloriliktir ve C vitamini, fosfor, kalsiyum, artı lif ve antioksidanlar da dahil olmak üzere sayısız besleyici etkisi var.

Her ne kadar Güneydoğu Asya, Uzak Doğu ülkelerinden gelmiş olsa da asıl ana vatanı Meksika, Orta ve Güney Amerika dır son birkaç yıldır Türkiye de Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Osmaniye, Muğla, İzmir, Manisa, Bursa gibi Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü ve geçiş ikliminin yaşandığı bölgelerde örtü altlarında seralar da yetiştirilmeye başlanmış ve artık uyum sürecini de gerçekleştirmiş durumdadır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Gecenin Kraliçesi Ejder Meyvesi Çiçeği
Gecenin Kraliçesi Ejder Meyvesi Çiçeği