Kırmızı Ejder Meyvesi
11 Nisan 2020 Yazarı Blogger 7

Kırmızı Ejder Meyvesi

Kırmızı Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya’nın Türkiyede genel anlamda yaygın olan 2 çeşidi bulunmaktadır. Beyaz ve kırmızı olan bu genel çeşitlerin alt çeşitleri de bulunmaktadır yetiştiği ülke ve iklime göre tatları ve renkleri değişiklik göstermektedir. Dış kabuk kısmı genelde pembedir ve iç et kısmı kırmızı, pembe ve mor olan farklı lezzetlerde bir çok daha farklı çeşitleri bulunmaktadır. İç et kısmı beyaz olup dış kabuk kısmı pembe ve sarı olan birçok çeşitler daha mevcuttur. Dış kabuk kısmı pembe iç et kısmı kırmızı olan onlarca çeşidin her birinin lezzetleri, büyüklükleri, verimleri ve aromaları ile ağaçlarının diken yapıları ile diken yapıları ve sıcaklık soğukluk direnç noktaları birbirinden farklılık göstermektedir. Genel olarak kırmızı Ejder Meyvesi beyaz olan çeşitlere göre daha naziktir, yetiştirilme şartları açısından ve lezzeti yönünden beyaz çeşitlere nazaran daha aromatik yapıya sahiptir.   

Kırmızı Ejder Meyvesi çeşitlerinin tadı daha aromalı olan çilek, muz, kavun, kivi, armut, ahududu gibi tanınmış bilinen farklı meyvelerin tatlarını anımsatmaktadır.

İç etli kısmı beyaz olan Ejder Meyvesi (Pitaya)‘nın tadı dağ armudu, normal armut ve kiviyi andırır kırmızı olan çeşitlerine göre aroması biraz daha azdır ve vitamin değerleri de yine kırmızı çeşitlerine göre birkaç değer daha düşüktür. Bu farklılık gözle görülebilecek seviyede olmasa da toptan ve raf fiyatlarını da etkilemektedir. Pitaya‘nın kırmızı olan çeşitleri beyaz olana kıyasla birim fiyatı daha yüksektir.  

Çok genel bir benzetme yapmak gerekirse kırmızı çeşitleri Türk damak tadına çok uygun iken beyaz olan çeşitleri Avrupa damak tadına daha uygun denebilir. İç piyasada kırmızı daha hareketliyken beyaz olanlar ihracat ve Avrupa pazarında daha hareketli olabilecektir. Ancak tüm bu görüşlerimizin yanı sıra henüz Ejder Meyvesi (Pitaya)‘nın kendisi Türk insanı için daha çok yenidir henüz pazarlara kadar insanımıza yeni yeni ulaş maya başlamıştır. Zamanla tüketicinin beğenisine sunuldukça pazarda ve tüketicinin gözünde yeri netleşerek piyasada ki yerini alacaktır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Kırmızı Ejder Meyvesi
Kırmızı Ejder Meyvesi