Pitaya Türkiye de Nerelerde Yetişmekte?
11 Nisan 2020 Yazarı Blogger 56

Pitaya Türkiye de Nerelerde Yetişmekte?

Pitaya Türkiye de Nerelerde Yetişmekte?

Ejder Meyvesi (Pitaya) aşırı sıcaklara ve soğuklara karşı çok duyarlı olduğu için yetiştirilecek lokasyon önem arz etmektedir. 2020 yılı itibari ile Hatay, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Bursa illerini de belirli bölgelerde yetiştirilmektedir. Bitki kaktüs ailesinden olduğu için neredeyse içinin tamamına yakın kısmı suludur (%80 civarı) bunun için aşırı soğuklarda donma ve ölme sürecine girmektedirler.

Kış aylarında da belirli bir sıcaklığın altına düşmesi durumunda ısıtma yöntemi ile bitkinin donması önlenmelidir. Bulunduğu konuma göre ya teferruatlı bir ısıtma sistemi kurmak gerekli yada geleneksel yöntemlerle de belirli bir ısının altına düşürmemelidir. Yeraltı suları da yağmurlama yöntemi ile dereceleri yukarıda tutmaya yardımcı olacaktır.

Bu illerde özellikle güney akdeniz deki illerde temmuz ve ağustos aylarında aşırı sıcaklarda 45 derecenin üzerine çıktığı durumlarda fotosentez azalmakta 50 derece ve üzerinde de tamamen ölüm gerçekleşmektedir bunun için ekstra koruma önlemleri alınmalıdır. Gölge tozları, kaolin kili ve serada naylon üzerinden yeşil gölge tülü ile gölgelendirme yöntemi ile koruyarak dereceyi 45 in altında tutmak gerekmektedir. Ejder Meyvesi (Pitaya)‘nın dikileceği yerin yani seranın konumu da bitkinin gelişiminde çok önemli bir yer tutmaktadır. Seranın basık havadar olmayan bir konumda olması bitkinin gelişimi açısından olumsuz etkilerken hava sirkülasyonunun iyi olduğu havadar konumdaki seralarda yetişen bitki çok hızlı ve sağlıklı yetişmektedir.

Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği

Ekvator kuşağı bitkisi olan kaktüs ailesinin bu egzotik meyvesi Türkiye’nin bulunduğu Ilıman kuşak ta da yetiştirilmeye başlanmış yıllar geçtikçe de uyum sağlama süreci artık gerçekleşmiştir.Ülkemizdeki iklim şartları da denizlere paralel olarak ilerleyen dağların etkisi ile değişiklikler göstermektedir. Özellikle deniz etkisi ile kıyı bölgelerinde dağların denize bakan bölümleri yumuşak hava olaylarına sahip olduğu için Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği açısından çok uygundur.

Deniz etkisinin Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Bursa gibi bölgelerimizde daha da iç kısımlara kadar ulaşması yine yetiştiricilik anlamında yine uygun bir ortam oluşturmaktadır. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolunun büyük bir kısmı ağır karasal iklim şartları hüküm sürdüğü için Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği için çok uygun değildir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

 Pitaya Türkiye de Nerelerde Yetişmekte?
Pitaya Türkiye de Nerelerde Yetişmekte?